In september organiseerden wij een succesvolle Lunch & Learn-sessie gericht op transdisciplinair onderwijs. Ongeveer 100 deelnemers namen deel, en kwamen meer te weten over het belang van transdisciplinair onderwijs voor studenten, medewerkers en professionals, en lopende onderzoeksprojecten over dit onderwerp.

Openingswoord

Ines Lopez Arteaga, Director of Education bij de EWUU Alliance, trapte de sessie af door het belang van transdisciplinair onderwijs te benadrukken.

Transdisciplinair onderwijs

In hun presentatie spraken Dimitra Mousa (EWUU Onderwijs) en Anke de Vrieze (CUCo) over de noodzaak van transdisciplinaire benaderingen om complexe mondiale vraagstukken mee te beantwoorden. Ze benadrukten hoe EWUU transdisciplinair onderwijs voor studenten, medewerkers en professionals ondersteunt, evenals onderwijsonderzoek. Dit omvat bijvoorbeeld advies over het ontwerpen van cursussen, het ontwikkelen van educatieve activiteiten en programma’s en het bevorderen van samenwerking.

Leerwinst studenten in challenge-based learning

Het tweede deel van de sessie richtte zich op onderzoek naar transdisciplinair leren bij studenten. Yvette Baggen en Cassandra Tho van WUR presenteerden hun bevindingen over wat studenten leren en welke ervaringen bijdragen aan hun leerwinst.