13
september
2022
13/09/2022
14:00
kantoor alliantie, Vening Meinesz gebouw C, Princetonlaan 6, 3584 CB Utrecht, kamer 2.017

Ben je benieuwd hoe circulaire ziekenhuizen eruit zouden kunnen zien? Voor welke complexe uitdagingen we staan en hoe je kunt deelnemen aan en bijdragen aan de transitie naar dergelijke ziekenhuizen? Kom dan naar ons symposium over Circular Safe Hospitals en laat je inspireren om deze uitdagingen op te lossen in interdisciplinaire samenwerkingen met je collega’s uit Eindhoven, Wageningen en Utrecht. Tijdens het symposium delen we onze visie op de duurzame toekomst van ziekenhuizen en presenteren we de resultaten van lopende (seed gefinancierde) projecten.

Save the date en meld je hier aan voor dit evenement


Voorlopig programma

  • 13:45u deuren open
  • 14:00u Inleiding op Circular Safe Hospitals
  • 14:30u updates huidige projecten
  • 15:30u korte pauze
  • 15:35u pitch je projectidee voor de Call for projects
  • 16:00u matchmaking sessies
  • 16:30h netwerkborrel
  • 17:00h einde

Circular Safe Hospitals

De zorgsector is verantwoordelijk voor 13% van de nationale voetafdruk van materiaalwinning en is met een aandeel van 7% van de landelijke uitstoot één van de meest CO2-intensieve sectoren van Nederland. Als zodanig levert de sector die de taak heeft mensen gezond te maken en/of te houden controversieel een belangrijke bijdrage aan de negatieve gezondheidsinvloeden van klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en vervuiling van water, lucht en land. Het doel van de hub Circular Safe Hospitals is om de transitie naar circulariteit in ziekenhuizen te versnellen door het ontwikkelen en implementeren van systemische circulaire (en veilige) strategieën en schaalbare oplossingen. Deze circulaire transitie vraagt om een multi- en trans-disciplinaire aanpak en draagt ​​direct bij aan de missie van de Nederlandse zorgsector om haar ecologische voetafdruk en negatieve effecten van de sector op de mondiale gezondheid te minimaliseren (in lijn met de Green Deal Duurzame Zorg).

Pitch je projectidee

Om interdisciplinaire samenwerking te bevorderen nodigen we (potentiële) aanvragers voor de nieuwe projectoproep uit om hun projectideeën te pitchen. Als je jouw project wilt pitchen, stuur ons dan vóór 6 september een e-mail met de titel en korte beschrijving (max 100 woorden) van het projectidee naar circularhospital@umcutrecht.nl.

Matchmaking & Netwerkborrel

Om je verder te inspireren bij te dragen aan de duurzame toekomst van ziekenhuizen en om crossdisciplinaire samenwerking te versterken, faciliteren we matchmaking sessies waarin we de gepitchte projectideeën zullen uitdiepen. We sluiten de dag af met de mogelijkheid om je netwerk te vergroten onder het genot van een borrel. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom!

Aanmelden

Iedereen is welkom! Maar registratie is verplicht. Wil je meer weten, of meedenken over en/of meedoen aan het onderzoek naar circulair veilige ziekenhuizen? Save the date en meld je hier aan

Contact

Je kunt contact opnemen met de hub Circular Safe Hospitals via circularhospital@umcutrecht.nl.