Cursussen en vakken

Studenten van TU/e, WUR, UU en UMC Utrecht kunnen vanaf 23 november 2021 onderwijs volgen bij elke instelling binnen de alliantie. Het platform EduXchange vergemakkelijkt deze uitwisseling. Administratieve drempels worden weggehaald zodat studenten zichzelf eenvoudig kunnen inschrijven. Op dit moment staan ruim 60 vakken online, dit aanbod wordt elk jaar uitgebreid.

Inschrijven met één klik op de knop
Op EduXchange oriënteren studenten zich op cursussen van andere instellingen en schrijven zich hierop in. Ook wordt het behaalde resultaat doorgegeven aan de eigen onderwijsinstelling. Dit is een eerste stap om het voor studenten makkelijker te maken een eigen curriculum samen te stellen over de grenzen van instellingen heen.

Docenten
Dankzij EduXchange worden vakken beter vindbaar voor studenten van andere instellingen. Studenten brengen verschillende expertises in, in het onderwijs zodat met een frisse blik naar het onderwerp van de cursus gekeken kan worden. Daarnaast biedt het platform de mogelijkheid tot samenwerking met collega’s van andere instellingen. Dit zorgt voor een nieuwe dynamiek binnen het onderwijs.

Zelf vakken aanbieden?
Wil jij als docent ook je vak aanbieden op EduXchange, neem dan contact op met Hoda Touny (TU/e), Sara Panis (WUR) of Nanette Verhulst (UU / UMC Utrecht).

Contact

Ulrike Wild