02
oktober
2023
02/10/2023

Utrecht Science Park

Utrecht Science Week

Van 29 september tot 8 oktober wordt de derde editie van de Utrecht Science Week gehouden op het Utrecht Science Park. Tijdens deze week vol activiteiten organiseren wij meerdere interactieve sessies. Het thema van dit jaar is: Samen op weg naar een gezonde, duurzame samenleving.

De sessies zijn nu open voor inschrijving, bekijk hieronder waar je ons kunt vinden.

2 oktober: “Gezond en duurzaam voedsel, toekomstscenario’s om verandering in de samenleving te stimuleren”

Ons instituut 4 Preventive Health nodigt je uit om deel te nemen aan hun interactieve paneldiscussie. Ontdek de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met het opbouwen van een duurzaam voedselsysteem, terwijl je de bredere implicaties van veranderingen in het maatschappelijk systeem verkent. Panelleden Robert van der Kruk (TU/e), Marleen Onwezen (WUR), Detlef van Vuuren (WUR), Prescilla Jeurink (UU), zullen toekomstscenario’s presenteren en strategieën bieden om deze tot leven te brengen. De paneldiscussie wordt gehost door Roel Vermeulen (UU). Een gezonde en duurzame lunch is inbegrepen.

Meer informatie hier: https://preventivehealth.ewuu.nl/agenda/utrecht-science-week/

2 oktober: Workshop Recognising and Rewarding unusual inter-and transdisciplinary research

Tijdens deze middag biedt ons Centre for Unusual Collaborations een bijdrage aan de debatten over erkenning en beloning. Om zodoende deze elementen beter te verankeren in erkenningen en beloningen voor beginnende en mid-career academici die het langzame, maar lonende proces van een dergelijke reis aandurven. Meer informatie over de sessie hier

4 oktober: Circular Economy Festival

Het festival richt zich op de Circulaire Economie in de regio en belicht de rol van de Universiteit Utrecht op het gebied van Circulaire Economie, samen met campuspartners zoals de EWUU-alliantie, HU, RIVM, UMC en TNO. Er is een belangrijke rol weggelegd voor regionale samenwerking. Het institute 4 a Circular Society heeft een prominente plaats op het festival. We nodigen je uit om deel te nemen aan de discussie over de overgang naar een circulaire samenleving en om ons team te ontmoeten!

Meer informatie hier: https://circularsociety.ewuu.nl/agenda/utrecht-science-week-circular-economy-festival/

5 oktober: Research Day UMC Utrecht

Op donderdag 5 oktober vindt de Research Day plaats bij het UMC Utrecht. Deze dag staat in het teken van onderzoekers en de betekenis van het onderzoek dat ze doen, voor zowel de samenleving als voor onszelf. Het institute 4 Preventive Health en het institute 4 a Circular Society zullen samen een collegetour sessie verzorgen, met als thema’s interdisciplinair onderzoek, AI voor preventieve gezondheidszorg en duurzame wetenschap.

Meer informatie hier: https://preventivehealth.ewuu.nl/agenda/utrecht-science-week-sustainable-science-how-do-we-make-impact/

Meer informatie over de Utrecht Science Week

Wil je meer weten over het programma van de Utrecht Science Week? Neem een kijkje op de website voor meer informatie.