Samenwerking

Eindhoven University of Technology, Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht en Universitair Medisch Centrum Utrecht werken cross-disciplinair samen op de gebieden waarin zij elkaar aanvullen. Deze samenwerking vertaalt zich naar verschillende onderzoeksgebieden en naar gemeenschappelijk onderwijs. Om dit kracht bij te zetten, zijn diverse werkgroepen opgericht om deze thema’s verder uit te werken.

Voortbouwen op ervaring
In het verleden hebben de vier instellingen elkaar al op tal van onderzoeksgebieden gevonden. Dit leidde bijvoorbeeld tot de succesvolle gezamenlijke masteropleidingen Regenerative Medicine en Medical Imaging. Daarnaast loopt er een reeks gezamenlijke onderzoeksprojecten, onder andere op het gebied van regeneratieve geneeskunde (bijvoorbeeld naar een gel voor hartherstel), solar fuels en energieopslag in poreuze materialen.

Samenwerking met externe partners
De alliantie zoekt daarnaast uitdrukkelijk samenwerking met externe partners in het bedrijfsleven en de maatschappij. U kunt hiervoor contact opnemen met de coördinator van de alliantie.