Bio-Tech-Med Nutrition Interdisciplinary Team Training
Patiënten en experts worden niet alleen geconfronteerd met het behandelen van een ziekte, maar ook met andere uitdagingen die verband houden met de ziekte. Die uitdagingen zijn vaak technisch, medisch of voeding gerelateerd of een combinatie van deze. In de BITT challenge gaan we deze uitdagingen aan en plaatsen we de patiënt centraal.
Studenten van de medische onderzoeksmaster SUMMA, masteropleidingen Biomedical sciences (UU), masteropleidingen van de TU Eindhoven en masteropleidingen van WUR inclusief Nutrition and Health, zoeken samen in groepjes van 4-5 studenten naar oplossingen voor de uitdagingen waarmee patiënten worden geconfronteerd. Door de competenties van verschillende studenten te combineren, ontstaan patiëntgerichte oplossingen.
Deze cursus heeft tot doel interdisciplinaire competenties te ontwikkelen door vakoverschrijdende (onderzoeks)samenwerking tussen studenten met een medische, biomedische, voedings- en technische achtergrond te faciliteren.
Praktische informatie
- De challenge start op 11 februari 2025 en eindigt op 27 maart 2025
- De studiebelasting bestaat uit 3 of 5 EC (met een aanvullende opdracht)
- De cursus is bedoeld voor masterstudenten
- De cursus is in het Engels
- Online en offline
- Er zijn vier plenaire dagen:
13 februari 2025 (UMC Utrecht)
27 februari 2025 (UU)
13 maart 2025 (TU/e)
27 maart 2025 (WUR)
Lesmethode
Je neemt deel aan interdisciplinair (vakoverschrijdend) teamwerk. Samen met je team presenteer je de uiteindelijke oplossing met een posterpresentatie. In aanvulling hierop zul je werken aan je persoonlijke ontwikkeling en een reflectieverslag hierover schrijven.
Let op: dit vak wordt niet gedoceerd binnen het normale universitaire systeem en moet je dus zelf inplannen.
Inschrijven
TU/e vanaf 15 november 2024 tot en met 5 januari 2025
Vak codes: 8GM10 (2.5 EC), 8GM15 (5 EC)
WUR registratie is open en sluit op 8 december 2024
Vak code: YNH60803 (3 EC)
UU en UMCU vanaf 4 november 2024 tot 22 november 2024
Vak codes: BMB 529019 (3 EC), BMB 539019 (5 EC)