Onze Spark-subsidies (9K) zijn bedoeld om ongewone samenwerkingsverbanden te stimuleren, om zo maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. De grants bieden initiële financiële steun om een gecommitteerd projectteam op te bouwen, ideeën verder te verkennen en deze eventueel te ontwikkelen tot een projectaanvraag, voor een Unusual Collaborations grant (max 180 K). Spark-subsidies ondersteunen daarmee een laagdrempelige manier om verbinding met andere disciplines te maken en samenwerking rond een onderzoeksidee op gang te brengen.

De manier om een Spark grant aan te vragen is onlangs veranderd in een Spark Learning Journey. In dit traject worden onderzoekers die meer willen leren over interdisciplinaire samenwerking uitgenodigd om deel te nemen aan onze training om interdisciplinaire onderzoekscompetenties te ontwikkelen en om onderzoeksteamleden te vinden (Spark fase 1). In de volgende fase zullen de deelnemers een team samenstellen en een projectonderwerp ontwikkelen, ondersteund door procescoaches. Als zij aan de subsidiabiliteitscriteria voldoen, krijgen zij een subsidie van 9.000 euro, die bijvoorbeeld kan worden gebruikt voor het financieren van bijeenkomsten en evenementen, assistenten of andere ondersteuning, facilitators, excursies, enzovoort. Na voltooiing van fase 2 is het mogelijk een aanvraag in te dienen voor een Unusual Collaborations grant.

Corinne Lamain, directeur van het Centre for Unusual Collaborations: Na een paar Spark-symposia te hebben georganiseerd, kwamen we erachter dat samenwerking tussen disciplines en instituten meer begeleiding en training nodig heeft, omdat het helemaal niet gemakkelijk is. Daarom hebben we een nieuw proces ontwikkeld om onderzoekers te helpen specifieke competenties te ontwikkelen en te gebruiken die nodig zijn binnen de complexiteit van interdisciplinair onderzoek. Omdat we deel uitmaken van de alliantie met Eindhoven, Wageningen en Utrecht, hebben we de mogelijkheid om onderzoekers met alle verschillende achtergronden bij elkaar te brengen om samen te werken.


Meer informatie en inschrijven

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan onze Spark Learning Journey, om een Spark-beurs te verkrijgen en om meer te weten te komen over ongewone samenwerkingen met andere onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven, Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht en UMC Utrecht? Meer informatie en het inschrijfformulier vind je op de website van ons Centre for Unusual Collaborations. Inschrijvingen voor de Spark grant learning journey zijn nu open tot 5 september, aarzel niet en meld je aan!