Maatschappelijke veranderingen, zoals klimaatverandering, bevolkingsgroei, toegankelijkheid van de gezondheidszorg en digitalisering, vragen om onderwijs waar studenten de vaardigheden en attitudes leren om transities naar een duurzame wereld mede vorm te geven. De verandering naar een duurzame toekomst vereist visie, leiderschap en vaardigheden om veranderingsprocessen te initiëren en te sturen. Studenten moeten in staat zijn om samen te werken, te reflecteren, bruggen te slaan tussen mensen en ideeën, gezamenlijke standpunten te formuleren en het lef hebben om te experimenteren, tegen de stroom in durven gaan en veerkrachtig zijn.

Voor docenten die hun studenten willen helpen deze vaardigheden te ontwikkelen en changemakers van de toekomst te worden, is de Transition Makers Toolbox ontwikkeld samen met verschillende docenten. De toolbox bevat kant-en-klare onderwijsmaterialen, van ‘Positive Reframing’ tot ‘Navigating Uncertainty’ en ‘Fostering Resilience’ en gaat uit van de Inner Development Goals.

Op deze website kunnen docenten aan de hand van het Inner Development Goals framework, gewenste leerdoelen selecteren. Het platform biedt creatieve onderwijsactiviteiten met bijpassende toetsvormen. De tools zijn in co-creatie met docenten en onderwijsontwikkelaars van zeven hoger onderwijsinstellingen in Nederland ontwikkeld en gratis te downloaden en gebruiken.

Workshop

Benieuwd naar hoe jij de tools kunt inzetten in jouw onderwijs? Meld je aan voor de workshop “Unlocking the potential of the Toolbox for your education” op 30 augustus van 10-12 uur in Utrecht.