Sinds het begin van 2024 is de structuur van het EWUU Education-team aan het veranderen van een projectgerichte naar een matrix-georganiseerde organisatie. Binnen deze matrix werken we aan thema’s tussen de instellingen en richten we ons op het verankeren en afstemmen van elk van onze instellingen voor verdere samenwerking.

Op dit moment richten we ons op twee bredere thema’s: Transdisciplinary learning en Enabling Inter-Institutional Education, gericht op innovaties in transdisciplinair onderwijs, challenge-based leren en studentenmobiliteit tussen onze instellingen. Dimitra Mousa leidt ons eerste thema over Transdisciplinary learning, terwijl het tweede thema tijdelijk wordt geleid door Janneke Hartemink.

De thema’s werken gezamenlijk met onze partners in Preventive Health en Circular Society om in de komende jaren EWUU Education Packages op te stellen.

Om barrières voor samenwerking binnen onze instellingen aan te pakken en om onze organisaties verder op elkaar af te stemmen, hebben we drie institutionele managers aangesteld om deze processen te ondersteunen: Helen Michielsen (TU/e), Ulrike Wild (WUR) en Janneke Hartemink (UU/UMCU).

Eerder werd onze directeur van EWUU Education aangekondigd, Prof. dr. Ines Lopez Arteaga, die nu wordt bijgestaan door dr. ir. Fennie van Straalen als programmamanager om het EWUU Education-team gezamenlijk te leiden.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen met ideeën, kansen of vragen over transdisciplinair leren, uitdagingen of gezamenlijke cursussen tussen onze instellingen.

Lees meer over Onderwijs.