01
oktober
2021
01/10/2021
19:00
TivoliVredenburg

Het Betweter Festival is terug! Na meer dan een jaar binnen zitten is het tijd om er weer op uit te gaan, de zintuigen op scherp te zetten, en elkaar te ontmoeten. Tijdens deze vijfde editie onderzoekt het publiek samen met wetenschappers en artiesten de wereld van morgen. De alliantie is een partner van het festival en verschillende programma-onderdelen sluiten aan bij speerpunten van onze samenwerking.

Hoe herstellen we de relatie tussen mens en natuur? Waar blijft de verbondenheid in tijden van polarisering? Leiden technologische ontwikkelingen tot een betere toekomst? Tijdens het Betweter Festival gaan wetenschappers en artiesten in gesprek met bezoekers over de grote vragen van vandaag tijdens een programma met talks, muziek, film, interactieve installaties, en live wetenschappelijk onderzoek. Voor iedereen die wil weten hoe de wereld werkt, nieuwe ervaringen niet schuwt en zich graag verwondert. Met o.a. historicus Beatrice de Graaf, songwriter Benny Sings, cabaretier Pieter Derks, zangeres Nynke Laverman & natuurfilosoof Matthijs Schouten, hydroloog Niko Wanders, Arp Frique & Family en spannende experimenten over pijn, aanraking en denken buiten je bubbel.

Alliantie en het Betweterfestival

Het Betweter Festival laat zich inspireren door de alliantiepartners. Het Betweter Festival wil de plek zijn waar het publiek wordt meegenomen in het brede palet aan thema’s dat door de alliantie onderzocht wordt. Als showcase van hoe publiek en wetenschap elkaar op een waardevolle manier ontmoeten en inspireren, over de grenzen van disciplines. Er wordt samengewerkt met het Centre for Unusual Collaborations in het programma-onderdeel ‘Wat als je altijd pijn hebt?’ daarnaast staan bekende onderzoekers uit Eindhoven en Wageningen geprogrammeerd, bijvoorbeeld ‘Hoe veranderen we onze verhouding tot de natuur?’ met  zangeres Nynke Laverman & natuurfilosoof Matthijs Schouten. In september worden nieuwe namen en onderdelen van het programma bekend gemaakt.

Details en aanmelden

Vrijdag 1 oktober 2021, 19:00-02:00 uur in TivoliVredenburg. Tickets kopen kan via betweterfestival.nl. Hier vind je ook meer informatie over het programma. Meld je aan voor het Facebook-event of schrijf je in voor de festivalupdates van Betweter.