03
oktober
2022
03/10/2022
10:00
See programme Utrecht Science Week

Workshop: Naar een gezondere leefomgeving

Preventive Health organiseert in de Utrecht Science Week van 30 september – 7 oktober een workshop over Co-shaping Future Cities.

Een gezonde leefstijl kan chronische ziekten voorkomen en de kwaliteit van leven verbeteren, ook voor mensen die al een ziekte hebben. Dat is hard nodig: de gezondheidszorg kan het aantal chronisch zieken nu al nauwelijks aan, een situatie die de komende jaren alleen maar zal verslechteren. Het Institute for Preventive Health (i4PH) ziet veel manieren om mensen te ondersteunen bij het aannemen van een gezonde levensstijl, waaronder een groeiend gezondheidsbewustzijn onder burgers, slimme digitale technologie voor vroegtijdige diagnose en gepersonaliseerd leefstijladvies, en het implementeren van gezonde stedenbouwkundige principes.

Co-shaping future cities

Invloed van de omgeving op een gezonde levensstijl

In deze interactieve workshop zullen we ons richten op de invloed die de leefomgeving kan hebben op het aannemen van een gezonde levensstijl. Als we het potentieel van gezonde gebiedsontwikkeling optimaal willen benutten, moeten we integraal denken en handelen; met andere woorden, we moeten verschillende disciplines en perspectieven betrekken. Participatieve betrokkenheid met vertegenwoordigers van verschillende disciplines, publieke en private partijen, wetenschap en burgers, is essentieel voor het creëren van gezonde leefomgevingen. Maar hoe combineer je deze perspectieven? In deze interactieve workshop leert u van de besten. Topexperts uit verschillende wetenschappelijke disciplines, overheidsorganisaties en bedrijven delen hun best-practices in korte pitches en dagen je uit om out of the box te denken wat er nog meer nodig is om de ontwikkeling van gezonde leefomgevingen te stimuleren.

Neem deel aan de discussie!

We nodigen onderzoekers, partners, consumenten, studenten, beleidsmakers, commerciële bedrijven en anderen uit om deel te nemen aan deze interactieve discussie. Samen kunnen we de volgende stap zetten naar een gezondere leefomgeving!

Deelname en registratie

Via de website van Utrecht Science Week