Planetary Health and Climate Resilient Health Systems

De gezondheid en het welzijn van de mens zijn nauw verweven met de stabiliteit van de natuurlijke (eco)systemen op aarde. Een van de doelen van het thema planetaire gezondheid is om nieuwe en betere relaties tussen de mens en de natuurlijke systemen te identificeren. Op deze manier kan de samenleving blijven inspelen op haar eigen behoeften zonder het milieu te overbelasten.

Tijdens deze cursus werken studenten samen binnen een interdisciplinair team, om zo daadwerkelijke problemen op dit gebied aan te pakken. De studenten teams ontwikkelen (in samenwerking met externe belanghebbenden) oplossingen voor hun challenge die gericht zijn op klimaatbestendig en rechtvaardige gezondheidssystemen.

Praktische informatie

Deze cursus is onderverdeeld in pakketten (packages). De student moet een pakket kiezen om deze cursus te volgen.

  • Alle pakketten starten op 26 februari 2024
    Package 1: Full time van 6-weeks (8 ECTS)
    Package 2: Deeltijd van 6-weeks (5 ECTS)
  • Deze cursus is bedoeld voor masterstudenten van TU/e, WUR, UU. UMC Utrecht (EWUU alliantie)
  • De cursus is in het Engels
  • Online en offline (hybride)

Lesmethode

Via een combinatie van online modules, klassikale workshops en interactieve seminars, krijgen studenten inzicht in de complexiteit van gezondheidssystemen. Andere belangrijke aspecten die aan bod komen, zijn de compromissen die nodig zijn om systemen op te bouwen die de gezondheid van mens en milieu ondersteunen.
Daarnaast zullen studenten samenwerken met internationale studenten om een infographic te ontwikkelen om aan de klas te presenteren. Deze opdracht geeft studenten de kans om samen te werken, niet alleen met mensen van verschillende disciplines, maar ook met internationale en interculturele teams. Ze kunnen zich verdiepen in het ingewikkelde en voortdurende probleem van de gezondheid van de planeet.

Inschrijven

De deadline voor inschrijving is 26 november 2023 voor WUR en TU/e. Voor UU en UMC Utrecht is de deadline 15 januari 2024.
Alle studenten moeten Julia Addison e-mailen (ook voor een late inschrijving).
Links voor inschrijving volgen nog
TU/e via: EduXchange
WUR via: EduExchange
UU en via OSIRIS code GEDU10022
De inschrijving voor UMC-studenten hangt af van hun eigen elective internship (eerste of tweede).
In ieder geval moeten studenten Julia Addison (J.addison@umcutrecht.nl) mailen voor advies.

Contact

Lily Frank
Ellen Mangnus
Julia Addison