Replacing Animal Testing Challenge

Wanneer we onze lokale supermarkt binnenlopen, kunnen we ervan uitgaan dat de producten die we kopen niet schadelijk zijn voor onze gezondheid. Wat vaak niet wordt gerealiseerd, is dat alle producten op dieren worden getest: van de ingrediënten tot de verpakking, alles wordt gescreend met behulp van proefdieren. Niet alleen voedsel, ook medicijnen zoals vaccins worden uitgebreid getest op dieren.

Is het noodzakelijk om dieren te gebruiken voor onze producten en het testen van de medische veiligheid, of kunnen we zonder? Hoe zouden onze supermarkt en gezondheidszorg eruit zien als we vandaag zouden stoppen met dierproeven? In deze challenge vinden een groep van studenten en professionals in een multidisciplinaire context oplossingen voor het complexe probleem van dierproeven.

Praktische informatie

  • De challenge start op 14 februari 2022 met een looptijd van 20 weken tot 1 juli 2022
  • Bachelor-, master- en PhD-studenten én professionals zijn welkom
  • De studiebelasting bestaat uit 7,5 EC
  • De cursus is in het Engels
  • 10 uur les per week inclusief fysieke bijeenkomsten op 16 februari, 18 maart, 11 mei en 1 juli 2022, mits de coronaregels het toelaten

Lesmethode

Je werkt samen in een team van 6 – 7 deelnemers met diverse achtergronden. Je volgt expertsessies, workshops, skills- en vaardigheids trainingen, coachsessies (zowel met het team als individueel).
Tijdens de fysieke bijeenkomsten pitch je met je team je ideeën tegenover een jury. Uiteraard helpen we je daarbij en bieden we in de voorbereiding een pitchworkshop. Tijdens de laatste bijeenkomst wordt er een winnaar van de challenge gekozen.

Inschrijven

De deadline van de inschrijving is 31 januari 2022.
Inschrijven voor UU / UMC Utrecht studenten via OSIRIS, TU/e en WUR studenten via Eduxchange.

Deze challenge is in samenwerking met Proefdiervrij

Contact

Sara Panis