Het pre-proposal Healthy Lifestyle for low liTerate teenagerS! (LIFTS) van Preventive Health heeft een positieve beoordeling van NWO ontvangen. Het definitieve voorstel van 2,4 miljoen moet uiterlijk 22 september ingediend zijn en omvat onderzoekers en onderzoek van alle vier instellingen, maar ook stakeholders en co-financiers buiten de instellingen.

Een gezonde toekomst voor tieners

Het doel van het voorstel is om gezamenlijk te werken aan een gezonde toekomst van tieners op praktijkscholen. Deze groep tieners heeft vaak leer- en gedragsproblemen, zijn laag-geletterd, en ze groeien meestal op in minder goede sociaaleconomische omstandigheden. Ze leren liever door te doen en niet uit boeken. Het project richt zich dan ook op het ontwikkelen van speciale games en persoonlijke feedback om deze groep aan te zetten tot een gezondere levensstijl, voeding en beweging. Dit heeft niet alleen invloed op de groep tieners zelf, maar ook op hun omgeving van familieleden en vrienden.

Meer informatie

Wil je meer weten over ons onderzoeksthema Preventive Health of specifiek over bovenstaand project? Neem dan contact op met de programme director Preventive Health, Martine van der Mast, martine.vandermast@wur.nl