Consortia met topwetenschappers van instellingen binnen onze alliantie, krijgen miljoenen euro’s in het kader van het Zwaartekracht programma van NWO. Betrokkenen kunnen hiermee de komende tien jaar baanbrekend onderzoek doen. Minister Dijkgraaf (OCW) stelt deze financiering ter beschikking voor onderzoekers uit één of meerdere vakgebied(en) die in consortia samenwerken. Daarmee wordt vernieuwing, excellentie en internationale positionering van het Nederlandse onderzoek bevorderd. Met Zwaartekracht stimuleert de overheid excellent onderzoek in Nederland. Het geld is bedoeld voor wetenschappelijke consortia die tot de wereldtop op hun vakgebied behoren of de potentie hebben om die plek te bereiken.

De volgende 4 projecten met hoofdaanvragers van de EWUU instellingen zijn gehonoreerd:

  • Challenges in Cyber Security Hoofdaanvrager: prof.dr. Tanja (T.) Lange, Eindhoven University of Technology
  • GreenTE: Green Tissue Engineering Hoofdaanvrager: prof.dr. Dolf (D.) Weijers, Wageningen University & Research
  • FLOW  Hoofdaanvrager: prof.dr. Ineke (L.J.) Braakman, Utrecht University
  • Adapt! Preparing societies for future crises Hoofdaanvrager: prof.dr. Beatrice (B.A.) de Graaf, Utrecht University

Voor een uitgebreide beschrijving van de projecten, zie de website van NWO