Dutch Dairy Challenge

De sterke ontwikkeling en groei van de Nederlandse zuivelsector brengt veel uitdagingen met zich mee. Uitdagingen die te maken hebben met de invloed op ons landschap, de druk op biodiversiteit, het verminderen van emissies en het verbeteren van dierenwelzijn. De overgang naar een duurzame zuivelindustrie, met respect voor dier en omgeving, is een complex vraagstuk waarvoor verschillende partijen de handen ineen moeten slaan om zo gezamenlijk aan oplossingen te werken.

Met een interdisciplinair team van studenten en in nauwe samenwerking met de melkveesector ga je je bezighouden met de volgende vraag: ‘Hoe kunnen melkveehouderijen blijven bestaan in de toekomst, op een gezonde, duurzame en economisch haalbare manier vanuit het opzicht van de dieren, het milieu en de boeren?’

Een challenge, twee tracks

Je kan kiezen tussen twee verschillende richtingen: de Farm Challenge of de Open Challenge.
Beide starten en eindigen tegelijk, maar verschillen in de focus, de registratie procedure, de ECTS en de werklast.

Praktische informatie

  • De challenge start op 9 februari 2023 en eindigt op 19 mei 2023.
  • De live events zijn in 2023 op: 09/02, 09/03, 06/04 en 11/05
  • De Open Challenge is uitsluitend voor derdejaars bachelor- en masterstudenten en de Farm Challenge is open voor alle HBO- en WO-studenten.
  • Online en offline
  • De verschillen tussen de tracks zijn:

Lesmethode

We organiseren vier live events op verschillende locaties. Deze vinden zo veel mogelijk plaats op melkveehouderijen. Om de reistijd voor alle studenten eerlijk te verdelen, proberen we locaties te kiezen die zich dichtbij één van de instituten bevinden.

Voor de eindpresentatie is er een gezamenlijk live evenement voor beide richtingen. Elk team presenteert hun oplossing aan verschillende belanghebbenden door middel van een pitch. Naast de presentatie, leveren de studenten die deelnemen aan de Open Challenge een projectvoorstel en een individueel reflectieverslag in aan het einde van de challenge.

Inschrijven

De deadline voor de inschrijving is 22 januari 2023.
Links voor inschrijving
Open Challenge (6 ECT):
TU/e via: EduXchange
WUR via: OSIRIS code YWU52806
UU en UMC via: EduXchange
Farm Challenge (0 ECT) : dutchdairychallenge.nl