23
mei
2024
23/05/2024
12:15
online

Ben je een wetenschapper, docent, of student die interesse heeft in transdisciplinaire samenwerking? Elke maand organiseert de EWUU alliantie een lezing over transdisciplinair onderzoek en onderwijs. De lezing van mei wordt georganiseerd door het institute 4 a Circular Society.

Op donderdag 23 mei, van 12.15 tot 13.00 uur, heeft de lunch en learn sessie het thema Co-Creation Living Labs for Circular Healthcare, gebaseerd op de onderzoekslijn Circular Safe Hospitals en gepresenteerd door Florijn Dekkers (UMC Utrecht).

Co-creation living labs vormen een cruciaal onderdeel van de overgang naar circulaire en rechtvaardige gezondheidszorgsystemen. Maar wat is precies een ‘living lab’? Hoe ziet een living lab voor circulaire gezondheidszorg eruit? Wat betekent deelname aan een living lab? En welke behoeften zijn er voor de toekomst?

Om deze vragen te beantwoorden, zullen Redmer van Leeuwen (UMC Utrecht), een onderzoeker van NHL Stenden en een masterstudent (Erasmus MC) van het ESCH-R-consortium hun ervaringen delen. ESCH-R is een interdisciplinair project (o.a TU/e, WUR, UU and UMCU) gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek als onderdeel van de Nederlandse Onderzoeksagenda om een duurzamere gezondheidszorgsector te creëren.